NECROPHAGIA – Deathtrip 69

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Season Of Mist

Necrophagian musiikillista uraa on tullut seurattua jo hyvän tovin, ja bändistä voi hyvällä omallatunnolla nostaa esiin erään uniikin tosiseikan: sen musiikki kuulostaa juuri siltä, mitä yhtyeen nimi antaa ymmärtää. Harva ”ruumiinsyöntimetallibändi” osaa kuulostaa niin limaiselta, karulta ja sairaalta. Yhtyeen uusin albumi ei millään tasolla poikkea vanhasta matskusta: räkäistä ja rupista laatutavaraa.

Necrophagia ei ole koskaan yrittänyt olla kauhean proge, vaan se luottaa enemmänkin suoraviivaisuuteen ja helppotajuisuuteen. Näin viesti menee parhaiten perille, eikä kellekään jää varmasti epäselväksi, miltä ihmisruumis maistuu. Materiaalin taso läpi albumin on todella vahvaa. Kappaleita ei tarvitse eikä haluakaan hyppiä. Levylle on ”kevennykseksi” laitettu pari tunnelmointipalaa; A Funeral for Solange on akustinen makupala synamaalailulla maustettuna ja albumin päättävä Death Valley 69 taas on hyvin perinteisen amerikkalaisen folk-country-hybridin kuuloinen joiku tyyliin Johnny Cash. Nämä raidat eivät silti menoa hidasta tai masenna. Levy on laatutavaraa alusta loppuun ja toimii varmasti brutaalien teemojen ystävien keskuudessa.

 

Juuso Viljanen