NATUR – Head if Death

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Earache Records

Jenkkilästä päräyttää tällä kertaa suht tuore heavy metal -bändi nimeltä Natur. Yhtyeen varsin mukavasti rokkaileva hevi ei kuitenkaan ole sitä perinteistä vinguttelua ja pallit kurkussa kiljumista, vaan hieman groovailevampaa menoa. Monipuolista antia on tarjolla niin hyvässä kuin pahassakin.

 
Levyn kahdeksan biisiä tarjoavat toisaalta joitakin loistavia, mutta myös täysin yhdentekeviä kappaleita. Parhaasta päästä ovat näpäkästi doomahtava ja eeppinen Decion sekä ramopunk-henkinen Spider Baby. Loput kappaleet jäävätkin sitten lähinnä puolitiehen tai putoavat riman alle. Soitto ja äänipuoli toimivat levyllä mainiosti, mutta kokonaisuuden yhdistävä punainen lanka tuntuu puuttuvan kokonaan. Biisit ovat toisistaan irrallisia ja liian eri tyylisiä.

 
Head of Deathin kaltaiset levyt jäävät harmittamaan. Niissä on pari biisiä, joita voisi huudattaa vaikka päivän putkeen, mutta rahojaan ei kuitenkaan kehtaisi pistää levyyn, jossa on vain kaksi hyvää rallia. Ironista on, että tällä kertaa levyn parhaat kappaleet ovat juuri ne, jotka poikkeavat eniten bändin omasta tyylistä.

 
Markus Mähönen