NATTFOG – Mustan Auringon Riitti

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Hammer of Hate

Kansallisromanttisia vaikutteita tihkuvaa black metalia soittava Nattfog oli allekirjoittaneelle tuttu aiemmin ainoastaan Nekrokrist SS:n kanssa tehdyltä split-lp:ltä, vaikka demojulkaisukin oli jo sitä ennen tehty. Splitillä Nattfogin osuus jäi kuitenkin hieman tylsäksi, eikä oikein painunut mieleen. Nyt yhtye julkaisee ensimmäisen kokopitkän levynsä ja huomattavaa parannusta selkeää kokonaisuutta kohti on havaittavissa.

Levyn helposti onnistunein osuus ovat kitarat joiden pyörittelemät eeppiset melodiat saavat parhaillaan kylmät väreet kulkemaan pitkin selkärankaa. Hieman tunkkainen äänipuoli tukee tunnelmaa erinomaisesti ja on huomattavasti parempi kuin aiemmalla julkaisulla. Myös laulu on entistä paremmin esillä ja toimii hienosti. Levyllä on sekä suomen että englanninkielisiä kappaleita, joka ei kuitenkaan liialti häiritse musiikin säilyessä yhtenäisenä kielestä huolimatta.

Mustan auringon riitti on kokonaisuutena hyvä levy, joskin muutaman kappaleen kohdalla olisi toivonut vähän enemmän vaihtelua. Musiikki toimii tehokkaasti kuin natsisaksan armeija ja okkultismia kosiskeleva NSBM meininki ei jätä kylmäksi. Mikäli kyseinen genre toimii omalla kohdalla, niin Nattfogin uutukainen on ehdottomasti hankkimisen arvoinen ja sieltä kotimaisen tarjonnan paremmasta päästä.

Markus Mähönen