NASHORN – Maggots To Devour The World

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Demo

Onko mikään niin hienoa kuin löytää oma ruumiinsa halkaistuna, sisäelimet ulos valuvana ja matojen syömäorgioiden kohteena? No ei kyllä todellakaan ole ja tällä kertaa ruumismadot meille tarjoaa demonsa varjolla Loimaalainen Nashorn, jonka musiikki on keskitempoista raskasta death metal runttausta. Yhtye on vasta vuonna 2010 perustettu, mutta soitannollisesti lahjakas. Aikaisempana julkaisuna on viime vuonna julkaistu demo, mutta sitä kuulematta en osaa sanoa mitään yhtyeen kehityksestä.

Demo alkaa I Give You Death -nimisellä kappaleella, joka on aika perinteinen hidastempoinen death metal -runttaus. Loput kaksi kappaletta ovat kuitenkin luonteeltaan hieman enemmän kokeilevia. Ne sisältävät melko pitkiä ja tunnelmointiin keskittyviä osioita ja ovat pituudeltaan yli seitsemän minuuttia. Nämä kohdat sisältävät muun muassa akustista kitarointia ja hieman omaan makuuni liian imelää Dire Straits -tyylistä kitarointia. Tämä vaihtelusta tuleva tasapainoilu on kuitenkin mielestäni demon mielenkiintoisinta antia ja osoittaa, että Nashorn osaa paahtaa oikein kunnolla, mutta myös rauhoittua tarvittaessa.

Kappaleissa on kuitenkin ehkä hieman liikaa ilmaa tällä hetkellä. Niiden pituutta olisi voinut ehkä typistää pidemmistä tunnelmointikohdista niin, ettei niiden lopullinen vaikuttavuus olisi kuitenkaan kärsinyt. Yhtyettä olisi kuitenkin kuunnellut mielellään vielä useammankin kappaleen verran, joten toivottavasti uutta materiaalia on tulossa lisää.

Aleksi Vaittinen