NARROW HOUSE – A Key to Panngrieb

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Solitude Productions

Narrow House tervehtii meitä Ukrainasta tunnelmallisella latauksella doom metalia. Yhtye on ilmeisesti rakennettu aiemman Funestum yhtyeen päälle ja alkuaikoina Narrow Housen musiikkityylinä on ollut ambient funeral doom. Aiempi ambient-historia onkin kuultavissa musiikista hyvin, sillä taustalla tuntuu kokoajan olevan jos jonkinlaista ääntä ja koskettimilla tuotettua melodiantynkää.

Kappaleet ovat melko hidasta laahausta ja tavallaan ihan pätevää sellaista. Yllämainitut koskettimet tuovat hyvän ulottuvuuden lisää musiikkiin, mutta samalla koko ajan taustalla kummittelee vaikutelma, että kappaleet ovat vain alkusoittoa ja kohta lähdetään vauhtiin. Vaikka yhtye ammentaa musiikkinsa tuolta funeral doomin saralta, olisin silti kaivannut välillä pientä tempon nostamista ihan jo vaihtelun vuoksi. Tällaista kyllä viimeisessä kappaleessa jo muutamaan otteeseen hieman yritetään, mutta ne jäävät niin lyhyiksi kokeiluiksi, vaikka niiden varaan olisi voinut rakentaa paljon enemmänkin. Siis mussutukseni summa summarum: tämän levyn kohdalla alkoi laahaus vaan lopulta jo hieman liikaa kyllästyttää.

En nyt menisi sanomaan, että levy on huono, mutta kappaleissa ei ole lopulta kovin paljon vaihtelua, mitä jäin kovasti kaipaamaan. Pieni vaihtelu rakenteissa olisi voinut piristää kappaleita niin paljon. Yhtyeen musiikin ehdottomasti mieleenpainuvin piirre on taustalla tunnelmoivat koskettimet ja niitä onkin käytetty oikein hyvin. Nyt vain valitettavasti tuntuu siltä, että muiden soittimien suoritukset jäävät monotonisuudessaan hyvin pahasti koskettimien jalkoihin.

Aleksi Vaittinen