NAPOLEON SKULLFUKK – He Came With Rats

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Dynamic Arts Records

Kahdeksan vuoden ikäinen Napoleon Skullfukk on varsin uniikki tapaus suomalaisessa death metalissa. Onhan tuon genren musiikkia väännetty täällä iät ja ajat, mutta entä oikein pig squeelien kera? Tätä ennen kaksi ep:tä julkaissut yhtye on kaapannut runsaasti mediahuomiota ja saanut hehkutusta osakseen.

Debyyttialbumina He Came With Rats on erinomainen. Se on yhtenäinen kokonaisuus ääriraskasta death metalia, joka kiusoittelee kuulijan tärykalvoja orgasmin partaalle umpikieroilla riffeillä ja tautisen matalalla murinalla kera possuhuudahdusten. Albumi on genrelleen hyvin ominainen kahdeksan kappaleen tehopakkaus. Mitään uutta tämän auringon alla levy ei varsinaisesti tarjoile, mutta on silti hienoa kuulla kotimaista varmaotteista metallia. Vaikka hetkittäin levyn kappaleet kulkevat eteenpäin kovin toistamisen merkeissä, niin seassa on myös todella mahtiraitoja, kuten levyn loppupuolen Their Eyes Were Watching.

Ensimmäisen ep:n aikoihin yhtyeen nimen jossain ohimennen nähtyäni tyydyin vain naurahtamaan ja skippasin kuuntelun. Saatuani viime vuonna käsiini Napoleon Skullfukkin molemmat ep:t samoissa kansissa jäi naurut nauramatta. Tällainen musiikki ei ole naurun asia. Innolla odotan, kuinka yhtyeen ympärille syntyy kysyntää julkaisun myötä.

Juuso Viljanen