NAPALM DEATH: From Enslavement To Obliteration

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Earache Records

Onhan se erikoinen tehtävä laatia tästä levystä levyarvio vuonna 2012. Kyseessä on yhden metallimaailman tunnetuimman vaikuttajan yksi klassisimmista kiekoista vuodelta 1988.

Esikoinen Scum oli julkaistu vuotta aikaisemmin. Scumilla A-puolen miehistö vaihtui rumpalia lukuun ottamatta kokonaan levyn kääntyessä B-puolelle. Kakkoslevyllä muutoksen tuohon kokoonpanoon tuo Shane Embury. Hän on myös ainoa levyllä vaikuttava nykyjäsen. Jos yhtyeen vauhdikkaita alkuvuosia ei oteta lukuun, Napalm Deathin kokoonpano on pysynyt yllättävän yhtenäisenä 80- ja 90-lukujen taitteesta lähtien. Loput nykyjäsenistä ottivat paikkansa yhtyeessä joitain vuosia tämän julkaisun jälkeen.

From Enslavement to Obliteration jatkaa siitä mihin Scumin B-puoli jäi. Levy pitää sisällään bonusbiiseineen yhteensä 31 lyhyehköä rypistystä. Levyn soundimaailma on alkuperäiseen grindcoreen sopivan raskas ja suttuinen. Lee Dorrianin skitso vokalisointi ärhäkkäine ärinöineen ja ölinöineen luo mielipuolisen ilmapiirin. Kaiken tämän kruunaa kaoottinen kitarointi. Kyse on siis enemmän rosoisesta ja energisestä ilmaisusta kuin hienoista riffeistä tai kappalerakenteista.

Levyllä on selvästi aistittavissa yhtyeen punk-juuret. Se on oiva osoitus siitä miten tehokasta älämölöä parikymppisen nuoren miehen vimmalla levylle voidaan saada. From Enslavement to Obliteration ei kuitenkaan välttämättä lämmitä kaikkia yhtyeen nykytyylin faneja.

Joonas Tanskanen