MYRAH – My Deliverance

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Ruotsalainen Myrah tarjoilee melodista metallia synkin goottilaisin sävyin. Yhtye on aiemmin tehnyt kaksi ep -julkaisua, sekä yhden pitkäsoiton ja nyt arvosteltava My Deliverance onkin yhtyeen toinen pitkäsoitto. Mitään aikaisempaa kokemusta yhtyeen musiikista minulla ei ole, joten en osaa verrata levyä aikaisempaan tuotantoon.

Vaikka levyllä on tuotantopuoli ihan kohdallaan, tuntuu musiikki silti jostain syystä hirveän sieluttomalta. Musiikkia on maustettu asiaankuuluvasti koskettimilla ja vaikka jousisoittimiakin on käytetty välillä taustoissa, niin silti kokonaisuutena musiikki ei vain iske ja jättää melko tyhjän tunteen. Vokalisointi on myös melko väritöntä ja vaikka se teknisesti ihan käypää onkin, jää silti äänestä puuttumaan kaikki särmä ja karisma. Koeta siinä sitten päästä suurien ja syvien tunteiden äärelle, kun lyyrinen tulkinta kuulostaa lähinnä samalta kuin lottoarvonnassa luettaisiin viikonlopun arvottuja numeroita.

Levyn loppupuolella tuntuu, että Myrah pääsee vasta omaan elementtiinsä ja esimerkiksi kappaleessa Desolation on jo aikaisempaa hieman parempi meininki. Jälkimmäinen puolisko tuntuukin haalineen itselleen ne levytyksen paremmat kappaleet. Tällaisenaan levy jätti kyllä kokonaisuutena aika kylmäksi, eikä se oikein herättänyt minkäänlaisia tuntemuksia. Vaikka albumilla ei nyt oikeastaan mitään sormella osoitettavaa yhtä suurta vikaa ollut, on se kuitenkin osiensa summa ja niiden johdosta vain keskinkertainen levytys.

Aleksi Vaittinen