MY INDIFFERENCE TO SILENCE – Horizon of My Heaven

Horizon of My Heaven
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: BadMoodMan Music

Itärajan takaa tuntuu puskevan melko runsaastikin vaihtelevan tasoisia, jollain tapaa doom metal -muottiin valettuja projekteja. My Indifference to Silence lukeutuu juurikin tähän kategoriaan, mutta tälläkään kertaa ei kyse ole mistään perinteisestä paatoksesta. Horizon of My Heaven on Vladimir Andreev -nimisen miekkosen ensimmäinen  My Indifference to Silence -nimen alla julkaisema albumi. Mies soittaa itse kaikki instrumentit ja tekee muutenkin kaiken alusta loppuun lyriikoista miksaukseen.

Levy on tullut kuunneltua lävitse nyt muutamia kertoja, mutta toisin kuin joidenkin levyjen kohdalla, tästä ei tunnu avautuvan mitään uutta enää ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen. Musiikki on pääasiassa hidastempoista kurmuutusta höystettynä arvaamattomilla ja osittain hieman epämääräisilläkin kitaramelodioilla. Meininki yltyy kuitenkin ajoittain myös melko nopeatempoiseksi ja progeilevaksi, joista varsinkin jälkimmäinen tuli allekirjoittaneelle hieman yllätyksenä. Mukaan mahtuu myös tunnelman luomiseksi hieman cleania kitarointia sekä kosketinosuuksia.

Tämä kaiken kaikkiaan suhteellisen toimiva paketti ei jotenkin vain onnistu herättämään meikäläisessä juuri mitään fiiliksiä, jota kuitenkin eniten kuuntelukokemukselta odotan. Kaikki siis toimii oikeastaan varsin hyvin miksausta myöten, mutta jotenkin tämä ei vain aivan täysillä iske.

Toni Laaksonen