MOSS – Horrible Night

moss
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Rise Above Records

Ajattelin levy-yhtiön tiedottajan pössytelleen aivan liikaa, kun tiedotteessa mainittiin vokalisti Olly Pearsonin laulavan Ozzy Osbournen malliin. Nimittäin Mossin äänitteillä kaveri on kurluttanut tosi kireästi, ei edes sludge-henkisesti, vaan enemmän black metalin mieleen tuovalla tavalla. Mutta totta se on, kolmannella albumilla kaveri on ottanut arsenaaliinsa mukaan puhtaan vaihteen, jota sitten hyödynnetään yhdessä entisen kanssa. Noh, en minä silti Ozzystä tässä yhteydessä puhuisi, sillä Ollyn hoilutus on paljon enemmän sukua nykyisen käppä-heavy-trendin, eli NWOBHM-palvonnan tyypillisesti erittäin puolivillaiselle ulinalle.

Musiikillisesti Moss on aika lailla entisensä. Ehkä biisit etenevät nyt hieman dynaamisemmin eteenpäin, eikä meininki jumita ihan niin pahasti kuin aiemmilla albumeilla. Toisaalta, Moss on tätä kautta tinkinyt siitä äärimmäisyydestään, josta se on opittu tuntemaan. Moss ei piinaa enää läheskään niin tiukasti. Jos asiaa ajatellaan oikein ilkeämielisesti, Mossista on tullut hipster-bändi tavallaan!

Ollyn uusi tapa laulaa vie varsinaiselta riffijyystöltä huomiota osakseen. Laulusovituksiin ei selvästikään ole tässä bändissä koskaan uhrattu kauheasti ajatusta, ja nyt jos koskaan sen todella huomaa. Tämä oli askel aivan väärään suuntaan, pojat. Eipä sillä, eivät nuo aiemmatkaan levyt mitään älyttömiä säväreitä tarjonneet alkuinnostuksen jälkeen, eli Moss ei taida yksinkertaisesti vain olla minun bändini.

Jaakko Marttila