Morbid Evils – In Hate With The Burning World

unnamed-150x150
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Svart Records

Vihaansa liekeissä roihuavaa maailmaa kohtaan tarjoilee meille Turusta lähtöisin oleva Morbid Evils, jonka musiikki on kuoleman metallin kalman hajuista sludgen ja doomin sekoitusta. In Hate with the Burning World on yhtyeen debyyttijulkaisu ja sellaiseksi aivan pätevää pörinää. Tässä varmalla otteella soittavassa yhtyeessä vaikuttaa muun muassa Rotten Soundin ja ex-Nasumin livekokoonpanossakin ollut Keijo Niinimaa hoitamalla osansa vokaaleista ja kitaran varressa.

Levyn jämäkässä soundimaailmassa pidin etenkin (pörinästä) siitä kuinka rumpali Timo Niskalan työskentely oli miellyttävän pinnalla ja hyvin kuultavissa. Tuotanto on muutenkin mielestäni onnistunut hyvin, instrumentit ja vokaalit kaikki kuulostavat sopivan aggressiiviselta ja rujolta, mutta ollen kuitenkin keskenään hyvin tasapainossa.

Kappaleet itsessään ovat pitkähköjä keskitempoisia runttauksia, lyhyimmän ollessa hieman alle viisi minuuttia, mutta sisältävät sisältönsä osalta kuitenkin sen verran vaihtelua, etteivät ala pahemmin kyllästyttämään. Se minun on kyllä pakko myöntää, että en edes useamman kuuntelukerran jälkeen ole löytänyt levyltä mitään varsinaisia kohokohtia, vaan eipä sieltä toisaalta ole löytynyt myöskään mitään aallonpohjiakaan. Levyltä ensimmäinen kappale Cruel toimii täällä osoitteessa parhaiten. Kokonaisuudessaan materiaalia vaivaa ehkä lievähkö tasapaksuus, jos jokin, mutta silti mielestäni In Hate with the Burning World on melko ärhäkkä ja armottomalta kuulostava levytys.

Aleksi Vaittinen