MOOTTÖRIN JYRINÄ: Moottörin Jyrinä

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: VL Musiikki Oy

Heavy metalia lapsille ja lapsenmielisille tarjoilee hauskasti nimetty Moottörin Jyrinä. Ainakin Suomessa idea on varsin uusi, ja ihan tarpeeseen nämä tämmöiset levyt tulevatkin, sillä kuulema nykyään lastentarhoissa soivat ne samat laulut kuin bändin johtohahmojen aikoihin. Jo vuonna 2000 perustettu yhtye on nyt päässyt studiohommiin, ja tuloksena on 12 kappaletta ja reilut 52 minuuttia järisyttävää ja hienoa heavy metal -jyrinää Motörheadin, Iron Maidenin ja Judas Priestin tyylisesti.

Levy on hienosti toteutettu, vokaalit vedetään kovaa ja korkealta, ja soundiltaan kappaleet ovat erittäin selkeitä. Vaikka livenä bändi vetää paljon covereita, ovat tämän levyn biisit itse sävellettyjä. Silti energiaa on riittänyt myös muun toteutuksen saralle, erityisesti hienoihin sanoituksiin – nukkumaanmeno, joulupukki, huvipuistot, hampaanlähtö ja muita lasten maailmaan kuuluvia tärkeitä asioita käsitellään lauluissa oivaltavalla tavalla. Nuorimmatkin metal headit voivat nauttia tästä musiikista ilman huolia painajaisista tahi sanavaraston kehittymisestä ei toivottuun suuntaan, sillä sanoitukset eivät ole mitenkään pelottavia tai uhkaavia. Tämähän on erittäin tärkeä seikka silloin, kun levyhankinnoista äidin kanssa keskustellaan.

Vaikka levy onkin suunnattu lapsille, niin omaan korvaani tämä musiikki ei ole mitenkään ärsyttävää, vaan pikemminkin piristävää, vaikka tietystihän normaalit lastenlevyt ovat usein niin kovin köyhiä musiikillisesti. Tätä voi siis kuunnella yhdessä jälkikasvunsa kanssa kaivamatta silmiä päästään, koska levyllä on tarjottavaa sekä lapsille että aikuisille.

Markus Jalkanen