Moonspell, Swallow the Sun, Omnium Gatherum – 4.4.2013 Lutakko, Jyväskylä

Kohteena oli tällä kertaa Lutakko ja tähtäimessä Moonspell. Ensimmäisenä esiintyjänä illan kuitenkin aloitti Omnium Gatherum, joka valitettavasti erinäisistä viivytyksistä johtuen jäi näkemättä ja soitti viimeiset sointunsa juuri kun saavuimme paikan päälle. Paikallaolijoiden mukaan keikka oli kuitenkin viihdyttävä ja yleisöä oli jo alkuillasta reilusti paikalla. Ensi kerralla sitten.

 

_MG_9818_Maija_Lahtinen

Kuvassa: Omnium Gatherum

Omalta osaltani ilta lähti käyntiin Swallow the Sunin keikalla. Tässä vaiheessa toimittajan täytyy häpeäkseen myöntää, että  en muista olleeni aikaisemmin kertaakaan Swallow the Sunin keikalla, vaikka paikallinen yhtye onkin. No kerta se on ensimmäinenkin. Yllättävän hyvinhän tuo tuntuikin toimivan. Alussa biisitarjonta oli hieman nopeampaa materiaalia, mutta keikan loppupuolella alkoi tulla enemmän doomahtavaa kappaletta, joka upposi ainakin itselleni paremmin. Yleisö tuntui kuitenkin olevan mukana alusta loppuun ja tunsi ilmeisesti bändin tuotantoakin paremmin kuin allekirjoittanut. Hyvä keikka joka tapauksessa ja bändi tulee varmaan jatkossa käytyä katsomassa toistekin.

_MG_9857_Maija_Lahtinen

Kuvassa: Swallow the Sun

Viimein oli aika koittanut kun illan odotus huipentui ja Moonspell astui lavalle. Esitys oli selvästi ennalta hiottu välispiikkejä myöten, mutta show olikin erittäin viihdyttävä. Omaksi ilokseni biisilistalta löytyi kaikki klassikot kuten Alma Mater, Vampiria, Wolfshade, Opium ja Full Moon Madness. Tunnistinpa myös uuden levyn aloitusraidan Axis Mundin, joka toimi myös yllättävän hyvin livenä. Keikan alkupuolella yleisö ja yhtye tuntuivat vielä hieman kankealta, mutta kun eturivi alkoi lämmetä niin bändikin pisti kovempaa vaihdetta silmään ja loppuilta mentiinkin lujaa. Opium biisin aikana lavalle kutsuttiin myös Swallow the Sunin laulaja Mikko Kotamäki. Äänipuolella kaikki oli juuri kuten pitääkin. Encorea bändi antoi odottaa oman aikansa, mutta sinnikäs yleisö sai lopulta mitä halusi. Muistoksi sai toimittajakin vielä rumpukapulan keikasta, mutta kyllä se muutenkin mieleen jäi varmasti yhtenä parhaista keikoista tänä vuonna.

_MG_0181_Maija_Lahtinen

Kuvassa: Moonspell

Teksti: Markus Mähönen

Kuvat: Maija Lahtinen