MOONLESS – Calling All Demons

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Doomentia Records

Tanskan liberaalimmasta päihdepolitiikasta huolimatta Moonless esittää hyvin yleismaailmallista doom metallia. Kitkerä tuoksu on kyllä läsnä, mutta millekään erikoisemmalle tripille tämä melko tuoreen bändin toinen pitkäsoitto, Calling All Demons, ei vie. Ja siinäpä se levyn anti lyhykäisyydessään on. Takuuvarmaa toimintaa kaikilla osa-alueilla, muttei oikein mitään omaa.

Joka kerta, kun laitan levyn soimaan, kaksi tai kolme ensimmäistä raitaa kuudesta tuntuu nautittavilta ja rullaavilta. Neljänkymmenen minuutin mittaisen albumin pysähtyessä huomaan taas viimeisten biisien menneen ohi. Vaikka materiaali on vivahteikasta, jotenkin vain mielenkiinto lopahtaa.

Moonless on keikkaillut esimerkiksi Saint Vitus, Pentagram ja Ufomammut -nimisten bändien kanssa. Jos edellämainitut ovat lähellä musiikkimakuasi voit varmasti löytää tästä tanskalaisyhtyeestä käyttökelpoista levyhyllyn jatketta. Itseäni Calling All Demons ei voittanut puolelleen. Kaikin puolin tylsästi sanottuna, ihan OK!

Hannu Marila