MONSTERISER – Blessed To Breathe

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Playground Music

Kotimaan Alice In Chains, Miitri Aaltosen luotsaama Monsteriser puskee uutta lättyä. Edellinen albumi oli kokolailla mainio paketti grunge-henkeä uhkuvaa hardrockia satunnaisin metallielementein varustettuna. Kauas ei omena puusta putoa Blessed To Breathillä. Monsteriser jatkaa uskollisesti siitä, mihin se edellisellä kiekollaan jäi.

Kappaleissa kuulee jo ensimmäisillä kerroilla vahvoja yhtymäkohtia muihin kotimaan orkestereihin: kakkosraita Bending tarjoilee kovin Amorphis-henkisiä melodioita ja sointukuvioita, kun taas seuraava raita Custom Bullet haiskahtaa vahvasti Viikatteelta. Kaikesta huolimatta Monsteriser on kuitenkin hyvin yksinäinen susi edustamansa genren saralla Suomessa. Ainakin tällä laadun tasolla.

Blessed To Breathe tarjoaa mureaa särökitaraa, miehekästä hardrockia ja sopivia annoksia grungehuuruja. Paketti on kaikilta osin laadukas ja mukavaa kuunneltavaa. Ehkä albumilla toivoisi kuulevansa enemmänkin selkeästi erityylisiä kappaleita, tällaisenaan kun jatkuva keskitempoisuus voi jättää nälkäiseksi nopeiden rallien suhteen.

 

Juuso Viljanen