MINISTRY – Relapse

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Planet Records

Ministry, jos joku, on pitkän uran tehnyt bändi. Uuden aallon syntikkapopista aikoinaan aloittanut poppoo on sittemmin muuttunut melko radikaalisti tyyliltään. Kevyt pop käännähti 80-luvun loppupuolella uraa uurtavaksi raskaaksi industrial metaliksi, eikä uusi levy tee linjassa poikkeusta. Heti levyn alkumetreiltä on selvää, että armoa ei anneta vaan vedetään koko helahoito loppuun täysillä niin musikaalisesti kuin aatteellisestikin. Taattua Ministryä on luvassa siis jälleen.

Sanoitusten kritisoidessa niin musiikkiteollisuutta, huumeita kuin yhteiskuntaa ylipäätään, musiikki runnotaan tajuntaan kuin risteilyohjus. Äänipuoli on juuri niin puhdasta ja repivää kuin sen kuuluukin olla rivakasti ja konemaisesti etenevässä industrial-paahdossa. Tavallisesta tylsämielisestä industrialista Ministryn erottaa kuitenkin tietynlainen punkahtava meininki, joka herättää sisäisen anarkistin ja saa riehumaan musiikin tahtiin. Asenne on edelleen kohdallaan ja kitaravetoiset biisit on saatu toimimaan rautaisen tehokkaasti.

Aivan Ministryn parhaiden levyjen tasolle uutukainen ei yllä, sillä loppupuolta kohti mennessä se alkaa jo hieman puutua ja toistaa itseään. Ehdottomasti parhaat raidat ovat levyn alkupuolella. Se ei tee kuitenkaan levystä millään tavalla huonoa, sillä taso nyt vaan sattuu olemaan kyseisen bändin kohdalla varsin kova. Huoletta voi todeta, että helvetin hyvä levy on kyseessä ja ehdottomasti yksi alkuvuoden onnistuneimmista julkaisuista.

Markus Mähönen