MAUSOLEUM GATE – Obsessed by Metal [7” single]

Mausoleum_Gate
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Semisti miinuksella productions

Reteästi kitarasoololla alkaa tämän vinyylisinglen a-puoli. Sitten rokataankin vapautuneesti ja perinnetietoisesti. Kappaleen keskellä kuullaan lisää taidokasta sooloilua, jossa on mukavan melodinen yleisote. Reippasti jyskyttävä heavyrock-biisi ei matele eikä toisaalta kiihdyttele mutkissa ulos. Sounditkin ovat kohtalaisen onnistuneet. Laulumelodia on tyylikkästi etenevä ja vokalistilla piisaa ääntä. Tosin paikoitellen laulanta nousee hieman irralleen musiikista, jolloin tietyt kiekaisut töksähtävät korvaan. Kertosäekään ei mikään maailman kekseliäin ole mutta ajaa asiansa. Plussaa tyylikkäistä vanhakantaisista sähköurkusoundeista.

Toisella puolella vaanii kappale nimeltä Infernal. Se on hieman raskaampi, doomahtava jyräys. Jonkinlaista futuristista Frankensteinin hirviötä maalaileva tunnelmapala on tasapainoinen tekele, joskin ehkä hieman yksiulotteinen uhkaavassa vyörynnässään, vaikka se lopussa innostuukin nopeampaan laukkaan. Hyvä kuitenkin, että myös tämänsuuntainen toiminta onnistuu bändiltä. Pienellä viilauksella olisin varmaankin pitänyt tästä vielä enemmän kuin a-puolesta.

Seppo Rautio