MASS MURDER AGENDA – Bring the Violence

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Black Lodge Records

Onko bändi nimeltä Face Down tuttu? Sitähän sanottiin aikoinaan ”Ruotsin Machine Headiksi”. Tiedä sitten, miten hyvin tuo vertaus osui kohdilleen. No, myöhemmin kyseisen bändin Marco Aro kävi The Hauntedissa karjahtelemassa. Tämän nyt käsittelyssä olevan massamurha-agendan kuitenkin ovat perustaneet Face Downin basisti ja rumpali.

Miekkosten historia kuuluu tummasti ja raskaasti ryskivässä post-thrashin ja groove metalin suuntaisessa riffittelyssä. Ei tässä kuitenkaan vielä kaikki, kuten tv-shopissa sanottaisiin. Mukana on nimittäin runsaasti industrial-sävyjä ja hieman gootahtavuutta. Niinpä, sellaista äijähevin ja robzombie-linjan hinkkauksen sekoitusta on luvassa. Välillä tavoitellaan häpeilemättömän tarttuvaa diskorockin tanssittavuutta. Tällainen meininki ei ole minun teekuppini eikä koiranruokakuppinikaan, mutta voisihan moinen toimia jos mukana olisi mielipuolista tunnelmaa, yllättävää härskiyttä, painajaismaista kolinaa ja ankaraa riffittelyä.

Nyt kokonaisvaikutelma on kiusallisen lattea. Vokalisti kähisee ankeasti, riffit surisevat kertakäyttöisinä ja kasvottomina. Kertosäkeiden pop-koukutkin ovat lähinnä ärsyttäviä. Rytmillisesti homma toki pysyy kasassa rullaavan metallisuuden ja jyskyttävän konemaisuuden välillä vaihdellen. Mutta joo, jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin onhan tämä nyt ihan helvetin lapsellista kamaa. Lasten musiikiksi taas suosittelisin jotain sielukkaampaa ja mielikuvituksellisempaa.

Seppo Rautio