MASS HYPNOSIS: Disin4mation

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Geenger Records

Melko tuore, muutaman vuoden toiminut kroatialaisbändi tarjoilee tässä debyyttinsä. Kohtuullisen tyylikkäästi jymisevän intron jälkeen polkaistaan käyntiin räväkkä ja energinen musisointi. Aineksia on otettu At the Gates -tyylisestä melodisesta death metalista ja groovaavammasta metalcoresta, minkä lisäksi pari pienempää omenaa on poimittu perinteisen heavyn ja brutaalimman death metalin puutarhoista. Ihan hyvin levy lähtee käyntiin ja ihan hyvin se jatkuukin.

Suurempia kehuja en sitten pystykään antamaan. Perustoimivat melodisesti näppäillyt riffit, raskaampien vyörytysten hetket ja satunnaiset raivokkaat kiihdytykset eivät vain kauheasti kosketa tai yllätä. Lisäksi kitaroiden soundi on turhan kepeä. Samaan aikaan muovisen kuuloinen bassorumpu ja kuivakka virvelirumpu nakuttavat aivan liian pinnassa, seuranaan vokalistin keskinkertainen kärinä. Syvempi korina herralta kyllä sujuu melko hyvin, mutta ne muutamat puhtaat ölinät ei yhtään enempää, kiitos. Yksi Matrix-elokuvasta otettu puhepätkä ja pari aivan liian pitkää uskontokriittistä jutustelua aiheuttavat alleviivaavuudellaan myötähäpeän tunteen. Summataanpa siis: paikoitellen tyylikkäästi toteutettua modernia, tummasävyistä extreme metalia joka jää jonnekin haukotusmaan teflon-luistinradalle kaartelemaan.

Seppo Rautio