LXT – Cold Heart and Old Scars

379602
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Crank Music Group

LXT on lyhenne bändin nimestä Latexxx Teens. Tämän tiedon lukiessani olinkin jo muodostanut jonkinlaisen mielikuvan siitä mitä joutuisin kohta kuuntelemaan. Italialainen industrial metal kokoonpano on ehtinyt jo kymmenen vuoden ikään, mutta julkaisuja ei ole kuitenkaan kertynyt kahden ep:n lisäksi kuin yksi kokopitkä ennen käsissäni olevaa pökälettä ja ehkä hyvä niin.

Levyn ensimmäinen kappale itseasiassa antoi ensiminuuteilla jopa hieman toivoa. Jonkinlainen Sentencedin ja The 69 eyesin ristisiitos tuli mieleen ja napakan soiton ja koukuttavan kertsin perusteella uskalsin olla varovan positiivinen. Valitettavasti loput kymmenen kappaletta myöhemmin olin jo epätoivon partaalla, laatu kun heikkeni heti toisesta kappaleesta alkaen jyrkällä käyrällä. Pökäle kuvaakin levyä aika hyvin, sillä sen ruskeasta massasta ei juuri mitään jäänyt mieleen. Tuotanto oli toki ihan laadukasta ja tekniikkakin hallussa, mutta yhtään mitään omaperäisyyttä tai luovuutta en siitä löytänyt.

Nimi on enne, ainakin tässä tapauksessa. Ehkäpä tässä italialaisten tyylitajuttomuuden huipentumassa jokin sitten kolahtaa Etelä-Euroopan lateksiin ahtautuneille finninaamaisille goottilapsille, mutta itse en kyllä tätä vapaaehtoisesti kuuntelisi enää uudelleen. Kuunnelkaa ennemmin niitä industrialin ja gothin klassikoita kuin tätä, sillä tämä on vain häpeäksi genrelleen.

Markus Mähönen