LUDICROUS – Promo 2012

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: demo

Joskus voi vain ihmetellä, millä perusteella levy-yhtiöt buukkaavat jotain käsittämätöntä roskaa listoilleen ja jättävät oikeat helmet huomioimatta. Helsinkiläisen Ludicrousin tapauksessa kyse on juuri tällaisesta helmestä. Jo kymmenen vuotta soitellut yhtye julkaisee nyt kolmannen demonsa täynnä industrial black metalia, joten kyse ei sinänsä ole mistään uudesta tulokkaasta.

Ensi kuulemalta ei voisi uskoa, että soittimessa pyörii demo, sillä tuotanto on todella laadukasta itse musiikista puhumattakaan. Varsin moniulotteiset ja hienosti rakennetut biisit tempaisevat kuulijan mukaansa retkelle läpi synkkien koneistettujen maisemien. Vaikka yhtye noudattaakin musiikillisesti aikalailla genren peruskaavaa, on sillä kuitenkin oma otteensa eikä se sorru toistamaan jo sata kertaa aikaisemmin tehtyjä temppuja.

Ludicrousin saatekirjeessä puhuttiin maailmanvalloituksen aloittamisesta enkä yhtään usko ettei se olisi mahdollista, sillä rahkeita bändillä tuntuu riittävän. Demo on kokonaisuudessaan todella hyvä ja harmittamaan jää ainoastaan, että se loppuu liian pian. Nyt vain odotellaan, että joku huomaa bändin potentiaalin ja saamme pian kuunnella kokopitkää debyyttiä.

Markus Mähönen