LIGHTHOUSE PROJECT: Atonement

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: KHY Suomen Musiikki

Alku on mielenkiintoa herättävä, sillä ensisoinnut ennakoivat tylyä ja tinkimätöntä matkaa modernin punkrockin ytimeen. Tuo lupaus lunastetaankin varsin hyvin. Atonement on ilmeeltään teräväsoundinen ja voimakas, musiikki kulkee luontevasti eteenpäin eikä tunnu juuri missään vaiheessa liian löysältä. Lyhyehköt pituudet sopivat yhtyeelle mainiosti. Sen huomaa selvästi verratessa niitä levyn pisimpään, yli viisiminuuttiseen kappaleeseen. Eivätkä lyhyet vedotkaan tarkoita automaattisesti sitä, että vauhdin pitäisi olla hurja, kyllä keskitempoisestakin kamasta saa näköjään tehtyä osaavissa käsissä ihan kuunneltavaa. Tärkeä osansa onnistumisessa on karulla huutajalla, jonka kurkun kestävyyttä täytyy ihailla. Hän onkin varsin sopiva vokalisti tämän tyyliseen rynkytykseen.

Lighthouse Projectin eräs vahvuus on monipuolisuus ja eloisuus, sillä kymmeneen raitaan mahtuu jos jonkin sortin sävellystä. Parhaimmillaan bändi paiskoo hurjaa hardcorea, mutta hitaampi tavara ei aina sytytä samalla tavalla. Välillä touhu meinaa lipsua jo liki emon puolelle, vaikka mihinkään imelyyksiin ei sentään sorruta. Alle puolen tunnin kesto tekee levystä sopivan kompaktin, näin tiivis kokonaisuus on helppo ottaa haltuun ja hahmottaa. Pienestä tasonvaihtelusta huolimatta levy jättää fiiliksen onnistuneesta tekeleestä, johon jäsenten antaumus on jättänyt leimansa, nämä kappaleet on kyllästetty bändin omalla hiellä. Koko paketti on rehellisesti kasaan väännetty, eikä mitään radiohittireseptillä leivottua teennäistä pakkopullaa.

Tuukka Termonen