LAY DOWN ROTTEN – Mask Of Malice

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Blade

Vähän kyllä mietityttää, että millä eväillä tämä poppoo on Metal Bladelle otettu. Mieleen tulee monen monta kotimaista bändiä, jotka ansaitsisivat kunnon levydiilin paremmin kuin tämä saksalaisviisikko. Ei Lay Down Rotten tokikaan mitään scheissea ole, mutta esittämänsä melodinen death metal on auttamattoman tasapaksua.  Levystä ei tunnu jäävän mieleen riffin riffiä tai mitään muutakaan. Ja ihan vielä en menisi syyttämään tästä dementiaa.

Pitkän linjan puurtamisen huomaa siitä, että palikat on osattu kyllä laittaa oikeaan järjestykseen eli biisien sovitukset ovat varsin onnistuneita, mutta puutetta on tuolla riffirintamalla ja välillä roimasti. Biisit kyllä kulkevat mutta tuntuvat lähinnä sellaiselta harmaalta massalta. Musisointi on myös vähän sellaista keskitien soittelua ilman intohimoa tai suurempaa tekemisen meininkiä. Parissa blastauskohdassa pisti muuten ihmetyttämään muutamat pikkumokat; voi olla että ovat jätetty ihan tahallaan antamaan orgaanisuutta, mutta vähän erikoinen veto jos on tahallinen, ottaen huomioon levyn muuten muhkean tuotannon ja soundimaailman.

Sinällään muodollisesti pätevää mutta turhan hajutonta ja mautonta. Mitä ilmeisemmin tämä joitakin miellyttää, mutta kyllä minä haluan death metalini mahdollisimman verisenä tai edes mediumina. Lay Down Rottenin tarjoilu oli ylikypsää ja liki mautonta. Pelkkä ripaus suolaa ei riitä takaamaan makua.

Teemu Vähäkangas