KUULUMISET: Ghoul Patrol – 4.11.2011

Ghoul Patrol - live @ Lutakko

 

Teksti: Hannu Marila

Kuva: Hannu Marila

 

Perjantai-iltana ei Tanssisali Lutakkoon ainakaan kaikki ennakkolipun lunastaneet olleet paikalla saapuneet Ghoul Patrolin polkaistessa pedaaleita. Lieneekö jengi säästellyt energiaansa illan päättävään Profane Omeniin. Ainakin näin otaksui jopa GP-laulaja Pekka Okuloff. Minulle kuitenkin illan odotetuin oli juuri ensimmäisen pitkäsoiton tarjoillut Ghoul Patrol. Joten lahtelaisten kavutessa lavalle ja yleisön pakkautuessa kosketusetäisyydelle katsoin otolliseksi saada vastausta muutamaan kysymykseen. Ghoul Patrol kitaristi Albert Orma kertoilikin vallan mielellään kuulumiset.

Kuten allekirjoittaneeseen myös Spinefarm Records -yhtiön Teemu Suomiseen bändi teki ilmeisen vaikutuksen edellisellä ”Dimebag Beyond Forever”-rundilla. GP oli lämmittelemässä kiertueen yleisön, ennenkuin lavalla kävi osoittamassa kunnioitusta lukuisa määrä suomalaisia muusikoita. Suominen oli katsellut hyvällä orkesterin toimintaa, kuitenkin neuvotteluja kiinnityksestä käytiin sekä ennen että jälkeen kyseisiä keikkoja. Ytimeikkäästi nimetty albumi, Ghoul Patrol, on nyt sitten julkaistu.

Pitäjänmäessä äänitettyyn, Matias Kupiaisen tuottamaan ja Chart Makersin masteroimaan esikoiseen Orma on syystäkin tyytyväinen. Hän korostaakin äänittäjän roolia avaimena soundiin. Sinänsä poikkeuksellista, että kaikki kitararaidat ovat peräisin tuottajan soittimesta. Kupiaisen instrumenteilla veti osuutensa sekä Orma että yhtyeen toinen kitaristi Jani Rapo. Vaikka studiossa oli varaa kokeilla (banjot ja sylkemiset mukaanlukien) otti levyn äänitys kesäkuun. Grafiikasta vastaa Mikko Virtanen  Grendel-yhtyeestä.

Ainakaan ulospäin Ghoul Patrolin tulevaisuuden suhteen Orma ei näytä ottavan paineita. Ja kaveri muutenkin tuntuu olevan tässä hetkessä. Näinä musabisneksen aikoina tuskin pelkällä levymyynnillä elää ja livenäkin bändi soittaa sitä miltä tuntuu. Esimerkiksi joka keikalle tehdään eri biisilista. Kun vanhoissakin biiseissä on niin paljon hyvää, setin materiaalista noin puolet on uusimmalta julkaisulta . Kappalemateriaali on Orman sanojen mukaan kuin buffet-pöytä; napsitaan sieltä mistä milloinkin tuntuu. Minulle maistui kyllä. Ottaakaapa nyt muutkin pikku maistiaiset näin aluksi vaikka digitaalisessa muodossa.