KUUDES SILMÄ – Kuudes Silmä

 

kuudes-silma-LP.indd
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Combat Rock Industry

Goottirock on parhaillaan kokemassa pienimuotoista renessanssia lukuisten uudelleenjulkaisujen sekä laadukkaiden nykybändien ansiosta. Kuudes Silmä ei tyydy laittamaan jalkaansa genreen johtavan oven väliin vaan harppaa kerralla sisään, ja tekee sen melkoisen itsevarmoin askelin. Yhtye kuulostaa niin autenttiselta, että musiikin voisi luulla olevan kotoisin 1980-luvulta. Tosin soundit tuntuvat – onneksi – vähemmän kolkoilta kuin monilla tyylisuunnan alkuperäisillä tekijöillä.

Vaikka bändi siis kuulostaa ”oikealta” ja kokonaisuutena albumi maistuu melko mainiolta, niin silti tämä synkistely ei anna aihetta rajattomaan riemuun. Pieneksi kompastuskiveksi muodostuu biisimateriaali, joka ei täysin sytytä. Kappaleet toimivat kelvollisesti eivätkä sisällä mitään häpeällistä tai kovin onnahtelevaa, mutta ne eivät kuitenkaan ole tarpeeksi tarttuvia ja mielenkiintoisia. Levy soljuu pään läpi hieman liian tasaisesti, suuria jälkiä ja muistikuvia jättämättä. Ei kuitenkaan voi kiistää, etteikö Kuudes Silmä olisi silti saanut aikaiseksi varsin hienoa esikoista, jonka jälkeen on hyvä alkaa etsiä yhä kuuluvampaa omaa ääntä ja rakentaa vähitellen seuraavaa levytystä. Vahva näyttö, mutta ainesta parempaankin löytyy.

Tuukka Termonen