Kuritushuone XIV, PRKL, Helsinki 22.2.2013 – Sawhill Sacrifice, Wömit Angel, Barathrum

Ensimmäisenä lavalle nousi Sawhill Sacrifice, joka oli itselleni ennestään täysin tuntematon bändi, mutta pääsi yllättämään kyllä pahemman kerran. Helvetin hienosti rässäävää death metal vääntöä jaksoi kuunnella alusta loppuun mielenkiinnolla ja bändi veti keikan todella kovalla energialla, mikä heijastui myös yleisössä. Keikkaa oli viihdyttävää katsoa ja laulajan erinomainen murina ja rääkynä toimi biiseissä loistavasti. Bändi vetikin helposti illan parhaan keikan ja olisi hyvin voinut toimia pääesiintyjänä koko tapahtumassa. Erinomaisen ensikosketuksen jälkeen päätinkin, että kyllähän tämä on levyltäkin vielä kuultava.

1

Kuvassa: Sawhill Sacrifice

Wömit Angel oli illan toinen esiintyjä. Napakkaa black thrashia soittava tamperelainen kolmikko veti varsin tiukan setin ja keikka toimi ihan moitteetta. Henkilökohtaisesti biisit tuntuivat kuitenkin livenä vähän geneerisiltä ja aika monesti jo kuullulta black metal runttaukselta. Muutamat kunnon punkvedot kyllä saivat jalan vipattamaan, mutta muuten keikka oli melko peruskamaa. Hyvin ja taidolla vedetty, mutta henki ja tunne jäi hieman uupumaan. Yleisö kuitenkin tuntui tykkäävään ja sehän on pääasia.

2

Kuvassa: Wömit Angel

Illan päätti selvästi monien odottama Barathrum. Ensin on sanottava, että itse osasin kyllä odottaa mitä on luvassa, mutta ymmärrän kyllä myös jos kaikki eivät aivan mielissään keikasta olleet. Yllättäen Sova ja kumppanit olivat aika tuhdisti päissään eikä soitosta välillä meinannut tulla mitään. Tutuimmat ja paremmat biisit kuten Legions of Perkele ja Last Day in Heaven kyllä taipuivat ilmeisistikin ulkomuistista aika hyvin, mutta muuten oli enemmän ja vähemmän takkuilua. Välillä hajosi soittimet ja taisi biisilistaakin pojat kontaten etsiä pitkin lavaa. Monille kynnyksen ylitti se, että yleisön päälle heitettiin heti alkuun litratolkulla sianverta, temppu joka muuten oli järjestäjän puolesta jo kielletty. Olipahan oman kamerani linssikin veressä, mutta osasin kyllä jotain vastaavaa odottaa eikä se itseäni haitannut vaan kuului tavallaan asiaan. Paska keikka, mutta toimi kuitenkin helvetin hyvin kun tiesi mitä odottaa. Miettiä voi miltä bändi kuulostaisi jos äijät olisivat selvinpäin. Lopulta ilta oli erittäin mukava ja paikkana PRKL toimii vastaaville klubikeikoille paremmin kuin hyvin. Kiitos vielä järjestäjille ja ensi kertaan.

3

Kuvassa: Barathrum

Kuvat ja teksti: Markus Mähönen