Kuolleen silmät – Kauhukulttuurijulkaisu #1 – 2015 [lehti]

Kuolleen-silmät-kansi Julkaisija: Kauhukulttuuriseura, 2015, s. 60

 

Uusi genrelehti Kuolleen silmät on Tampereelle pesiytyneen Kauhukulttuuriseuran esikoisjulkaisu. Seuran nimen mukaisesti lehden sisältö on tiukkaa kauhukulttuurin ympärillä pyörivää materiaalia. Ensimmäinen numero sisältää niin novelleja, runoja kuin artikkeleja. Lehti on painolaadultaan oikein hieno B5-asuun nidottu julkaisu, jonka taitto on erittäin selkeää ja lukukelpoista.

Itselleni maistuvinta antia lehdessä on sen tarjoamat novellit. Mainitsemisen arvoisia ovat etenkin Harri Linneran erinomainen Harmaa Kapellimestari, Ville Koskivaaran Peto sekä Mari Korhosen Posliininukke. Lehden artikkelit ovat myös ihan mielenkiintoisia vaihtelevilla aihepiireillään, mutta itselle lehden  kaunokirjallinen anti maistui huomattavasti paremmin, ja olisin toivonut sitä olevan määrällisesti enemmän.

Lehdessä olevat kirja-arvostelut lienevät hyödyllisempiä sellaisille, jotka seuraavat genrekirjallisuutta enemmän. Itse luen kauhua melko satunnaisesti, vaikka aihepiiristä kovasti pidän. Se, että suurin osa arvostelluista kirjoista edustivat pääasiassa kotimaista kauhukirjallisuutta oli tosin miellyttävä plussa ja jäi sieltä muutama nimi itsellekin korvan taakse säilöön.

Kaikkiaan Kuolleen silmät jätti erittäin positiivisen vaikutelman. Olen varma, että kauhugenrestä kiinnostuneille ihmisille se tarjoaa mehukkaita lukuhetkiä. Henkilökohtaisesti olisin toivonut painon olevan hieman enemmän kaunokirjallisessa sisällössä, vaikka myös asiatekstejä oli mielenkiintoista lukea.

Kuuden euron hintaan ei juuri parempaa julkaisua voi toivoa. Jään odottamaan, että tähdet ovat pian taas oikeissa asemissa ja seuraava lehti ilmestyy pian!

Aleksi Vaittinen