KONKURSSI: 7″

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Crusterror / Höhnie / Kämäset Levyt / Nunchakupunk / Off Records / Äänekkäät äänitteet

Punkskenessä erottuminen vaatii nykyään äärimmäisiä otteita, ja Konkurssi onnistuu iskemään pöytään sellaiset valtit, että jättää harmaan massan kauaksi taakse. Vaikkei lätty suinkaan mikään totaalinen täysosuma ole, niin omalla sarallaan se nousee muistamisen arvoiseksi julkaisuksi. Bändi luukuttaa vanhan koulun raastavaa hardcorea perinteiden arvoisella otteella ilman häiritsevää teennäisyyttä tai väkinäisyyttä. Ja vaikka kyse onkin säröisestä metelöinnistä, niin soundeja ei voi missään nimessä haukkua tuhnuisiksi vaan pikemminkin selkeiksi.

Tätä olisi luontevaa verrata 80-luvun alun klassisiin nimiin kuten Kaaokseen. Itse päädyn kuitenkin asettamaan Konkurssin vasta seuraavalla vuosikymmenellä vaikuttaneen Uutuuden jalanjälkiin, sillä sekä musisoinnissa että asenteessa on samankaltaista särmää ja yhteiskuntaan kohdistuvaa kritiikkiä. Mutta siinä missä Uutuuden sanoitukset onnistuivat olemaan ainutlaatuisella tavalla samaan aikaan sekä humoristisia että piikikkäitä, niin Konkurssin lyriikat jäävät hieman puolitiehen. Mutta omana itsenään, ilman vertauksia muihin, ne toimivat ytimekkyydessään varsin mallikkaasti. Tämän kaltaiseen armottomaan jytkeeseen eivät tuota pidemmän tarinat oikein sopisikaan. Muutenkin levyn tiiviys ja pelkistetty muoto tuntuu osuvalta ja onnistuneelta. Yhtye on siis tajunnut, että tätä suuremman palan haukkaamisesta ei olisi välttämättä hyvää seurannut. Toisin kuin tästä.
Tuukka Termonen