KOLJOSEN TIEKIISTA – III

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Longplay Music

Fakta Homma tv-sarjan pohjalta Viikatteen keikkabussissa syntynyt huumoripunkkipläjäys, Koljosen Tiekiista, on ehtinyt jo kolmanteen täyspitkään albumiinsa.  Aggressiivisin punk -elkein vedettyä, mutta hyvin siloteltua rähinää on levylle saatu 13 kappaleen verran biisien keskipituuden ollessa alle 2 minuuttia, kuten genrelle tyypillistä. Ensi kosketus bändiin oli tämän levyn myötä kuitenkin allekirjoittaneelle pieni pettymys.

Parasta levyllä on ehdottomasti svengaavat kitarat kantri -henkisine renkutuksineen. Tämä olisikin varsin kiva kombinaatio punk rääkkymisen kanssa, mutta valitettavasti punk meno on levyllä jokseenkin hengetöntä. Hiottu ja puhdas tuotanto yhdistettynä ainakin itseäni lähinnä ärsyttävään kökkö -huumoriin tekee hommasta jotenkin muovisen. Harmi sinänsä, sillä musikaalista taitoa pohjalla on valtavasti ja sen kuulee.

Mikäli bändillä olisi oikeasti jotain asiaa pelkän pelleilyn sijaan, olisi musiikissakin varmasti enemmän henkeä ja munaa. Nyt se antaa lupaavia välähdyksiä potentiaalistaan, mutta särmä puuttuu. Parasta levyllä oli viimeinen raita, Ei, näin ei ole, jonka groove sai pään nytkymään, eikä puuduttavaa huumorisettiä ollut mukana sotkemassa. Jos kuitenkin Fakta Homma -tyylinen huumori uppoaa, niin levy on varmasti kokonaisuudessaan ihan tutustumisen arvoinen.

Markus Mähönen