KIUKKU – Kiukku

356928
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Longplay Music

Levy-yhtiön aloitteesta syntynyt punkkibändi Kiukku julkaisee nyt ensimmäisen täyspitkän albuminsa joka kantaa bändin nimeä. Yhtyeessä soittavat Ira Kiree eli Viikatteen kitaristi Ari Taiminen, Hane eli Hannu Voutilainen alias Master Bater Turmion Kätilöistä, sekä K.H. eli Kimmo Hirvonen joka on tuttu muun muassa Fleshdancesta ja pyörittää Kiukunkin levyn julkaisevaa Longplay Music -lafkaa. Laulusta vastaa nimettömäksi jäävä naisvokalisti, joka todellakin vetää oman osansa ansiokkaalla kiukulla.

Neljästätoista räyhäkkäästä ja melko rokkaavan kitaravetoisesta biisistä koostuva levy on ihan miellyttävän piristävä tapaus. Lyriikkapuolella liikutaan suht positiivisesti ja hieman kieli poskessa joskaan ei onneksi missään huumorihommissa, mutta välillä käydään hieman synkemmissäkin aiheissa. Poliittista punkkia Kiukku ei ole, vaan enemmänkin hauskaa ja jämäkkää hyvänmielen punkkia. Soittopuolella on kokemusta kehissä, mikä kuuluu niin biisien rakenteissa kuin itse soitossakin. Kimeän repivä laulu vaati hetken tottumista, mutta osoittautui lopulta sopivansa bändin tyyliin oikein sopivasti.

Kiukku on viihdyttävä ja energinen punkrykäisy, jossa kuitenkin on hieman perus räkäpunkkia enemmän syvyyttä. Jäin kuitenkin kaipaamaan sitä sopivaa rosoisuutta ja räkäisyyttä tuotantoon ja ehkä biiseihinkin, sillä kappaleet kuulostivat hieman liian kiillotetuilta ja se tietty suomalaisen punkin kiljunkäryinen tuhovoima jäi uupumaan. Kaikkinensa kuitenkin oikein hyvää settiä kesän punkmenoihin ja kuten levyn viimeinen kaneetti kuuluu: ”Eniten vituttaa kaikki.”

Markus Mähönen