King Satan – King Fucking Satan

Arvosana: 8/10

Julkaisija: Saturnal Records

Reilu vuosi sitten King Satan julkaisi ensimmäisen demonsa We Are King Satan and We Fuck the World, joka erottui edukseen saatanallisella aggrotech tykityksellään. Bändin vahva demo vetosi selvästi muihinkin, sillä keikkaa on yhtyeellä riittänyt, vaikka debyyttialbumi King Fucking Satan julkaistiin vasta eilen. Kymmenen kappaletta sisältävä albumi jatkaa siitä mihin demo jäi eikä jätä edelleenkään kylmäksi.

Bändin black metal taustat ja vaikutteet kuuluvat musiikissa, mutta genremielessä mennään aivan eri laidalla. Konemusiikki on avainsana ja tarkemmin lokeroituna aggrotech, johon yhdistyy black- ja death metal vaikutteita. Tempo on pääasiassa nopeaa, kuten genrelle on ominaista ja vokaaliosasto raakaa. Mihinkään Turmion Kätilöihin en kuitenkaan lähtisi King Satania vertaamaan, koska musiikki on selkeästi puhtaampaa ja kansainvälisempää aggrotech/EBM osastoa. Lyriikoiden osalta liikutaan kaaosmagian, okkultismin ja satanismin lähteillä, mikä antaa King Satanille oman vahvan otteensa verrattuna genren yleiseen goottibiletys paatokseen tai kotimaiseen jallupullo perseilyyn.

Levyn biiseissä kuullaan mukavasti vaihtelua, eikä kokonaisuus tunnu liikaa itseään toistavalta. Kaikki demolla kuulluista kolmesta kappaleesta löytyvät myös kokopitkältä, mikä ei ole ollenkaan huono asia. Muitakin kovia ralleja levyltä löytyy kuten Sex Magick, jossa bändin syntikkaguru Kate Boss vetää osan vokaaleista tuoden mieleen varsin hyvin Die Antwoordin Yo-Landi Vi$$erin, sekä Spiritual Anarchy, jonka syntikkavetoinen tykitys pistää heti kieroutuneen hymyn huulille. Muutama kappale levyllä hidastaa hieman tahtia ja erityisesti Destroy the World or How to Combine Love and Misantrophy luo levyn loppupuolella erinomaisen melankolista tunnelmaa.

King Fucking Satan todellakin pitää lupaukset mitä demo viime vuonna antoi. Musiikki on raakaa, basso jytisee ja biisit ovat helvetin viihdyttäviä. King Satan ei ota itseään liian tosissaan vaan vetää settinsä hieman kieli poskessa, mutta kuitenkin kovalla otteella. Jotain kertovat myös bändille osoitetut tappouhkaukset eräiden sanoituksien osalta. Nyt kun konemusiikki synthwaven uuden aallon myötä on luonut enemmän jalansijaa myös metallipiireissä, King Fucking Satan osuu juuri oikeaan suoneen ja vetoaa varmasti laajaan yleisöön säilyttäen kuitenkin tietyn raa’an alkuvoimaisuutensa. King Aleister Satanin sanoin: ”Fuck the rest, Satan is best!”

Markus Mähönen