KING OF ASGARD: Fimbulvintr

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Blade Records

Kuten bändin ja levyn nimestä voi suhteellisen helposti päätellä, keskittyy tämä yhtye viikinkimetallin luomiseen. Musiikilliset reitit seilaavat samoilla seuduilla kuin vaikkapa Amon Amarth ja Thyrfing. Paikoitellen ilmassa on myös Bathoryn ukkosmaista jytinää, mutta enimmäkseen siis tasapainoillaan melodisen death metalin ja kylmemmin nakuttavan kuurapartametallin välimaastossa. Taustoista sen verran, että ryhmittymän jäsenet vaikuttavat tai ovat vaikuttanet muun muassa sellaisissa bändeissä kuin Mithotyn ja Falconer.

Kyllähän tässä aika varmoin askelin taisteluun juostaan. Suuria myötähäpeän aaltoja ei siis tarvitse pelätä. Toki sanoituspuolella mennään siitä mistä aita on matalin, ja hyvin tutuin sanankääntein kerrotaan taistelun hurmasta, taivaan kultaisesta salista, hautajaisveneen liekeistä ja uhmasta käännytystä yrittävää pappia kohtaan. Myös musiikki tuntuu rullaavan hyvin sovitun suunnitelman mukaisesti. Toki etenkin kolme ensimmäistä kappaletta tempaavat mukaansa oikein uljaasti ja myöhemmin ainakin uhmakas Snake Tongue juuri sitä ”enpäs käänny kristityksi, lällällää” -meininkiä tarjoaa reippaita painiotteita. Noin yleisesti ottaen intron ja outron lisäksi esitetyt yksitoista kappaletta eivät jaksa pitää tunnelmaa yllä aivan riittävän intensiivisesti. Monista veisuista kun tuntuu puuttuvan tietynlainen iskevyys, oli tuo puuttuva ominaisuus sitten aggressiivisuutta tai viileää melodisuutta. Myös soundit ovat ihan mukavan kuuloista ja turvallista meininkiä. Vokalisti ärjyy kelvollisesti ja karjahtelee välillä jymäkämmin. Enimmäkseen jäädään siis harmittavan arkisen perusmeiningin tasolle vaikka muutamia vaikuttavia hetkiä tarjoillaankin.

Seppo Rautio