KING FEAR – King Fear [EP]

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Quality Steel Records / Soulfood

Saksanmaalta kuolonkalmaista mustaa metallia päristelevä kaksikko aukaisee pelin viiden kappaleen mittaisella ep:llä. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy levyn kanteen liimattuun isoon tarraan joka mainostaa bändin yhteyksiä muun muassa Dark Funeraliin ja näinhän onkin, sillä vokaalit hoitaa itse herra Nachtgram. Kaupallisesta hehkutuksesta huolimatta sisältä ei löydy niin kaupallista musiikkia.

Varsin napakasti käyntiin lähtevä levy heittelee korviin melko death metal -painotteista kylmää black metalia, joka toimii yllättävän hyvin. Parasta menossa on kitaratyöskentely, johon huomio mukavasti kiinnittyy hyvän äänipuolen ansiosta. Nachtgramin laulu sopii hommaan pääasiassa kuin haarukka silmään, mutta joissain kohdissa alkaa ehkä hieman toistaa itseään.

Kokonaisuutena ep on ihan kelpo ensimmäiseksi julkaisuksi ja tunnelma on juuri niin jäätävän brutaali kuten pitääkin.  Myös pari kovaa biisiä löytyy, kuten The Sun of Days Gone By ja viimeinen raita I Found a Better Place. Mikäli kokopitkälle levylle löytyy lisää paukkuja ja ep on vasta alkusoittoa, voidaan bändiltä varmasti odottaa erinomaista debyyttiä.

Markus Mähönen