KILLJOY CORPORATION – Horsefly

Horsefly
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: demo

Kummallisen huumorikansikuvan sisältä paljastuu cd, jolla paukutellaan menemään viisi kappaletta reippasti rokkaavaa metallia. Tyylinä tamperelaisella nelikolla on thrashin ja melodeathin sukuinen keitos jossa on tilaa myös keskitempoisemmalle rullaavuudelle. Mielleyhtymiä syntyy esimerkiksi uudemman Testamentin, Göterborg-meiningin ja toisaalta vaikkapa Carcassin Swansongin suuntaan. Yleisesti ottaen soitanta on aika letkeästi jytäävää eikä bändi tavoittele valtavan eeppisiä tunnelmia tai hengästyttäviä mutkitteluja.

Yksi ärsyttävä seikka demolla on voimakkaana tykyttävä bassorummun soundi. Sen sijaan kitarat ovat jääneet hieman ponnettomiksi, vaikka riffittely sinänsä ihan maukkaan kuuloista onkin. Ja basson jyrinää kuulisin näissä biiseissä mieluustin enemmänkin. Vokalisti on ihan kelvollinen, välillä tosin vähän teennäisen kuuloinen innostuessaan korisemaan liian brutaalisti reippaan musiikin päälle. No, kun nämä vali-vali-asiat on saatu käsiteltyä, pitää todeta, että kokonaisuutena biisit kuulostavat hyvin ongelmattomilta eivätkä ne ala haukotuttaa missään vaiheessa. Sellainen tietynlainen kipinä ja pilke silmäkulmassa säilyy koko ajan ja kappeleissa on sopivasti vaihtelua. Myös saatekirjeen humoristisessa otteessa oli muutama ihan yllättävä veto. Pisteet kuitenkin tulevat musiikista, joka potkii persettä melko tehokkaasti.

Seppo Rautio