KILL THE CURSE – Of Conformity and Death

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Fullhouse Records

Kotimaisen hardcoren raskas liiga jaksaa vaan pistää pystyyn yhä uusia kokonpanoja. Kill The Cursen miekkoset ovat reuhanneet muun muassa Boltissa, Enstandissa ja Security Threatissa, mutta luomisvimma ei ole hyytynyt. Koplan metallinen hardcore nojaa jossain määrin edellä mainittuihin nimiin, joten mitään kovin yllättävää materiaali ei ole.  Kokemuksesta kertoo sekin että kepit pysyvät käsissä ja riffit irtoavat vaivatta.

Reilun parikymmenminuuttisen turpasaunan  aloittava Titanism on anteeksipyytelemättömän tiukka ja metallinen veto. Sittemmin biiseihin lisätään hieman enemmän groovea, koukkua ja jopa melodiaa, mutta raskas ote pysyy läpi koko levyn. Lisukkeena on sopivasti asiaankuuluvia breakdowneja ja moshpartteja, niin kyllähän maistuu. Osa riffeistä on tosiaan erittäin maukkaita ja raskaita ja nämä kelpaisivat varmasti tiukallekin thrash metal -puritanistille. Biisit ovat taiten rakennettuja, löytyy totaalista aggressiota, mutta myös vähän hempeämpää puolta. Hempeä ei tässä tapauksessa nyt mitään lässytystä tarkoita, vaan hienovaraista melodisuuden lisäämistä ja kuristusotteen huomaamatonta hellittämistä niin, että taju ei ihan täysin lähde.

Kova debyytti ja lupaa hyvää tulevaisuutta ajatellen. Kuuntelukerta toisensa jälkeen lisää vaan peukun määrää ja se ei ole huono merkki. Toivottavasti jampat pääsisivät näyttämään taitojaan vähän pidemmälle kuin vain kotimaisille klubeille. Resursseja siihen kyllä olisi.

Teemu Vähäkangas