Kiljuvelka-70 – Tottele! [EP]

tottele
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Kiljutuotanto

Tottele! No mikäs tässä on totellessa, kun näin asiallisesti tuupitaan selkään ja potkitaan perseelle kipakan hardcore-punkin avulla. Soittajilla on yhteyksiä joihinkin vanhempiin punk- ja metallibändeihin mutta sillä ei tässä kohtaa ole merkitystä, sen verran vapautuneesti omia latujaan Kiljuvelka-70 hiihtelee. Pari levyä on aikaisemmin herroilta tullut ja nyt sitten tämä.

Kuusi napakkaa rallia löytyy seiskatuumaiselta kiekolta. On kireämpää kaahausta, maltillisemmin ruksuttelevaa riffiä ja hieman reipasta rokkiräminää. Kappaleista nimibiisi ja Kansanmies nousivat parin pyöräytyksen jälkeen omiksi suosikeikseni, ja on muissakin vedoissa hyvää rytkettä ja terävää sanailua. Huumoriakaan ei unohdeta, mutta ei tässä toki sorruta totaalisen läskiksi vedettyyn hupailuun. Basso klonksuu mukavan kuuloisesti, soundit ovat muutenkin ihan miellyttävät. Vokalisti mökeltää monessä kohdassa hieman epäselvästi, mutta tämä nyt on tällainen hevarin mielipide. Ehkä parissa biisissä olisin kaivannut ankarampia käännöksiä tai muuten esiin pistäviä yllätyksiä. Hyvin tässä kaiken kaikkiaan ovat palaset kohdallaan, eli annetaan vain kiljuvelan kasvaa korkoa vapaasti.

Seppo Rautio