KEOMA – Otvot’s Orbit EP

9867314-1
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Tarinankerrontaa kaukaisista tähdistä, mustista aukoista ja muukalaisista. Näillä herätti mielenkiintoni helsinkiläisen Keoman uusin ja kolmas ep Otvot’s Orbit. Aikaisemmin itselleni tuntematon yhtye soittaa progehtavaa metalia, jota on hankalahko lyödä suoriltaan mihinkään lokeroon. Kolme biisiä sisältävä ep yltää hieman vajaaseen 19 minuuttiin, mikä on ep:lle hyvä pituus, mutta jättää kuitenkin janoamaan lisää. Bändin mukaan levyn kolme biisiä on tarkoitus kuunnella yhtenä kappaleena.

Musiikissa liikutaan välillä hitaammissa fiilistelyissä joiden puhtaat lauluosuudet tuovat etäisesti mieleen Primordialin eeppiset hoilaukset, välillä taas mukaan lyödään rokimpaa groovea ja tuntu on enemmänkin vanhempaan Danzigiin verrattavissa. Mukaan on ujutettu myös hieman kuolon ja rässin vaikutteita laulunkin toisinaan muuntuessa raskaaksi ärjynnäksi. Laulu tuntuukin vievän helposti keskeisen huomion levyllä, mutta se ei sinänsä haittaa, sillä solisti hoitaa hommansa erinomaisesti. Soitanto on muutenkin hienosti hallussa ja progehtavia sävellyksiä huomaa kuuntelevansa yhä uudelleen samalla mielenkiinnolla.

Otvot’s Orbit on todella koukuttava julkaisu, ottaen huomioon että se on vain ep. Oma fiilikseni on se, että ep:t ovat yleensä saaneet osakseen niitä ei niin hiottuja ja valmiita kokonaisuuksia, mutta Keoman kohdalla tämä tuntuu olevan toisin. Omakustanteeksi tuotanto on kohdillaan ja eihän tämän kuultuaan voi kuin jäädä jännityksellä odottelemaan yhtyeen kokopitkää julkaisua, jota kohtaan odotukset ovat tietysti entistä korkeammalla.

Markus Mähönen

 

http://keoma.bandcamp.com/album/otvots-orbit