KAUNIS KUOLEMATON – Kylmä Kaunis Maailma

Kaunis-Kuolematon-Kylmä-Kaunis-Maailma
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Violent Journey Records

Kaunis kuolematon julkaisi viime vuonna En ole mitään -sinkun, jonka musiikkivideo sai isonkin hevimörön kyyneliin. Ahdistuskertoimet ovat siis tapissa, kun arvosteluun saapuu bändin täyspitkä julkaisu Kylmä kaunis maailma. Bändin takaa löytyy sangen nimekkäitä artisteja, joskin Kaunis kuolematon onnistuu kuulostamaan hyvinkin omintakeiselta. Raskasta doomia ja death metalia yhdistelevä soitanta on synkkää ja välillä jopa ahdistavaa. Räkäisemmän ulosannin ja puhtaan laulun rohkea yhdisteleminen tuo myös bändille omaa soundiaan, mutta jos vertauskohtia pitää etsiä, on Kaunis Kuolematon samassa kastissa Kuolemanlaakso-bändin kanssa.

Kylmä Kaunis Maailma tarjoilee yhdeksän raskasta kappaletta kuunneltavaksi. Ensireaktiona levy on yllättävän nopea ja death metal -voittoinen. Sanoitukset jatkavat sinkun synkkää linjaa, joskin samanhenkisiä ”hitaampia” biisejä ei ole kovin monta. Sinänsä harmi, sillä niissä bändin synkän raskas poljento on parhaimmillaan. Toki nopeammista biiseistä löytyy tiukkoja vetoja, mutta parhaat hetket koetaan En ole mitään, Kivisydän ja Aamu -biisien kanssa.

Kaunis Kuolematon on julkaissut sangen mielenkiintoisen levyn, joka vaatii paljon kuuntelua, jotta siihen pääsee sisälle. Levyllä on monta todellista helmeä, mutta myös muutama turha ”rymistely”, jotka kuulostavat aivan eri bändin julkaisulta. Kylmä kaunis maailma jättää kumminkin ihan hyvän maun suuhun ja sitä tekee mieli kuunnella useammankin kerran.

Janne Partanen