KAMLATH: Stronger than Frost

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Solitude Productions

Saatesanat kertovat Kamlathin soittavan siperialaista shamanistista metallia. Miten tämä sitten ilmenee itse musiikkissa, jää kuulijalle kuitenkin hämärän peittoon. Hyvin perinteistä tunnelmallisen metallin kenttää kyntävä venäläisyhtye ei ainakaan omaan korvaani esittele mitään erityisen shamanistista. Mikä tekee Kamlathin debyytistä mielenkiintoisen, ei kuitenkaan ole sen genremääritelmä, vaan sen jäsenistö. Riveistä löytyvät niin ex-Mercyful Fate kitaristi Mike Wead, kuin ex- Within Temptation kannuttaja Dennis Leeflangkin.

 

Valitettavasti nimimiestenkään läsnäolosta huolimatta, Stronger than Frost ei ota oikein tuulta alleen. Harvinaisen sisällöttömät sävellykset eivät juuri nautintoa tarjoa, vaan koko albumin ajan keikutaan joko keskiverron, tai jopa huonon puolella. Albumin demomainen soundimaailma ei sekään tilannetta juuri korjaa. Isoimman miinuksen kirjauttaisin kuitenkin vokalisti Marco Beneventon sarakkeeseen. Miehen kapea-alainen ulosanti on albumilla pelkkää tuplattua hymistelyä, joka toimii jotenkuten kevyemmissä kohdissa, mutta jää auttamatta alakynteen kitaroiden jyrähtäessä. Miehen jotenkin jopa 90-luvun grungeiluja muistuttava ulosanti kuulostaa kovin irtonaiselta muun musiikin kontekstissa.

 

Siperialaisen muukalaislegioonan debyytti osoittautuu siis odotuksia huonommaksi albumiksi. Mike Weadin soolojen lisäksi sillä ei tapahdu juuri mitään mainitsemisen arvoista ja se on turhankin helppo sysätä syrjään kuuntelun jälkeen. Kannattaisi varmaankin vielä järjestää muutama shamanistinen istunto yhtyeen identiteetin ja mission löytämiseksi.

Markus Makkonen