KAMALA – Kamala Akka

346468
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Inverse Records

Kamala akka on Kamala-nimellä toimivan rytmiorkesterin varsin tiukka ja raivokasta thrash metalia sisältävä debyyttilevy. Yhtye muodostuu ihmislajimme kauniimman sukupuolen edustajista ja voisin melkein sanoa, että yhtyeen tytöt taitavat olla varsinaisia tehotyttöjä kun tämmöistä musiikkia vääntävät, mutta ei varmaankaan uskalla sitä tähän kirjoittaa, sillä pelottaa vähän että voi vielä tulla typeryyksiä laukovalle kriitikolle levyn kannessakin olevasta silitysraudasta vielä päin näköä muuten. Jos sukupuolijaottelut jätetään kuitenkin nyt tällä kertaa tähän ja tyydytään toteamaan, että levynä Kamala akka on juuri sellainen kuin kunnon thrash -levyn kuuluukin olla. Se todellakin sisältää perkeleellisen raivokasta ärjyntää ja möyrintää.

Levyn äämimaailma on oikein mukavan ärhäkkä ja soittimet paiskovat menemään aika armottomasti, mutta ollen kuitenkin selvästi erotettavissa. Kappaleissa on pääsääntöisesti aika hyvä groove päällä koko ajan, eivätkä riffit käy juuri kyllästyttämään. Muutamissa kappaleissa tosin tuntuu hieman junnaus jäävän päälle, mutta niitä hetkiä ei kuitenkaan ollut onneksi liian usein. Erityisen paljon pidin laulaja Karita Kiviojan vokaaleista jotka sopivat kappaleisiin paremmin kuin hyvin.

Kamalan musiikki muistuttaa minua jostain syystä aika paljon Kotiteollisuuden alkupään tuotannosta. Siis juuri niistä levyistä, joiden aikaan yhtye oli vielä oikeasti hyvä ja varteenotettava, eli Eevan perinnöstä ja Aamenesta. Kamala akka oli kaikin puolin oikein hyvä levy ja itselle miellyttävä ensitutustuminen yhtyeeseen. Testattu erittäin toimivaksi ääniraidaksi niin salilla raudan nostamiseen, kuin kotona siivoustöitä tehdessä esimerkiksi tiskatessa, jos on vaan valmistautunut siivoamaan lasinsiruja ja lautasten palasia pitkin keittiön lattioita.

Aleksi Vaittinen