JOINT DEPRESSION – Sisamassam

 

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: demo

Tämä oululaisryhmä oli itselleni entuudestaan täysin tuntematon. Bändi on ollut olemassa jo yli kymmenen vuotta ja pari kokopitkääkin on tullut julkaistua. Basisti-perustajajäsentä lukuunottamatta nykyisen kokoonpanon muut yksilöt ovatkin tulleet mukaan vasta muutaman viime vuoden aikana. Eräänlainen uusi alku siis.

Hieman varovaiselta ja tunnustelevalta tämä kyllä kuulostaa. Tyylilajina on melankolinen vaihtoehtometalli, joten tietynlainen pahaenteinen hiipivyys toki kuuluu suuntauksen pelisääntöihin. Vokalistinaisen ääni on ihan persoonallinen mutta valitettavan monotonisesti ja ponnettomasti hän sitä käyttää. Englannin kielen lausuminenkaan ei ole sieltä kaikkein sujuvimmasta päästä. Musiikin kokonaisuudesta mieleen tulee jonkinlainen hybridi Toolista ja Lacuna Coilin rauhallisemmista kappaleista. Soundi on miellyttävän tumma mutta toisaalta liiankin pehmeä.

Täytyy todeta, että näiden kuuden kappaleen kuunteleminen kääntyy taisteluksi nukahtamista vastaan. Esimerkiksi ensimmäisen biisin odottavan hämyilyn vielä ymmärtää, mutta kun toinenkin veisu jatkaa junnaavilla linjoilla, venyvät minuutit yllättävän pitkiksi. Eihän hitaus sinänsä haittaisi, mutta silloin pitäisi tarjolla olla hurjemmin musertavaa raskautta tai ovelampaa melodisuutta. Nyt yleisvaikutelmaksi jää vaisuus ja puolitehoisuus. Akustisen kitaran kuljettama kappale Hey, Hey kuitenkin toimii kohtalaisesti, samoin sitä seuraava Something & Everything, jossa Tool-mielleyhtymät kieltämättä ovat voimakkaimmillaan.

Seppo Rautio