JOB FOR A COWBOY – Demonocracy

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Blade

Core on aina kirosana. Vaikkei Job for a Cowboy edustakaan esimerkiksi tyylipuhdasta metalcorea, ollaan silti vaarallisen lähellä tätä sapen kiehumaan saavaa genreä. Onneksi tästä voidaan kuitenkin puhua enemmänkin modernina death metalina. Toisaalta mitäs sillä genrellä niin väliä on? Olkoot vaikka countrya, kunhan kuulostaa hyvälle.

Ja niinhän se tekee, yhdeksän kappaleen mittainen Demonocracy on vahvaa vääntöä alusta loppuun. Nopeutta ei puutu ja laulu on koko ajan rankasti örinäasennossa. Mitään varsinaisesti huikeaa tai ennen kuulematonta ei yhtye tarjoile, enemmänkin perusvarman mättölevyn. Aiempiin Job for a Cowboy -albumeihin en ole varsinaisesti koskaan tutustunut, mutta luulen että tämän levyn myötä on hiukan tutkailtava, mitä poppoo on yli yhdeksän olemassaolovuotensa aikana saanut aikaan.

Albumi on raaka ja raskas annos nopeaa ja kevyesti kikkailevaa death metalia. Mikäli death metal tuo ensimmäisenä mieleesi sellaiset yhtyeet kuin Entombed, Morbid Angel tai Cannibal Corpse, ei tämä ole ehkä välttämättä sinun yhtyeesi. Mutta mikäli sielusi ja mielesi on avoin, etkä pane vastaan uudistukselle ja kokeellisuudelle, niin ehkä saat napattua Demonocracystä itsellesi kelpopyöritettävää kesäiltojen ratoksi.

 Juuso Viljanen