JADED HEART: Common Destiny

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Fastball Music

Grungen kulta-aikoina aloitellut saksalais-ruotsalainen AOR/hard rock yhtye on kehittänyt tyyliään metallisempaan suuntaan vuodesta 2005 alkaen jolloin yhtyeen alkuperäisen solistin, Michael Bormanin, korvasi herra nimeltään Johan Falberg.

Jaded Heartin uudesta suuntauksesta voi todeta sen olevan vain piirun verran esimerkiksi kotoista Brother Firetribea raskaampaa eli light metalia yhtye edelleen itselleni edustaa, vaikuttajina tutut ja turvalliset Stratovarius ja Helloween.

Falbergin laulutyyli sopii Common Destinyn kokonaisuuteen hyvin, vaikkei se erityisen tunnistettava olekaan. Miehellä on ääntä niin ylä- kuin alarekisteriinkin. Korkealta ja kovaa mennään varsinkin aloituskappaleessa With You, jonka luulisi uppoavan myös jo aikaisemmin mainitun Stratovarius -yhtyeen faneille.

Parasta antia yhtyeessä on kitaristi Peter Östrosin vinguttelut. Miehen säkenöivä soittotyyli antaa lisäliekkiä myös yllättävän toimiville kertosäkeille. Niin ikään ainoan alkuperäisjäsenen rumpali Axel Krusen vakaa ja vankka rumpalointi sopii ruotuun.

Pituutta albumilla on melkein tunti, mikä on liikaa. Vaikka kappaleissa on tarttumapintaa, ei yksikään kappale jää suoranaisesti soimaan päähän pitkäsoiton loputtua. Parit yksittäiset riffit sentään elävät muistissa jonkin aikaa levykelkan sylkäistyä kiekon ulos. Eniten mielenkiintoa herättivät longarin raskaammat esitykset No More Lies, Life is Beautiful ja Fire and Flames.

Tuure Heikkilä