ISTAPP: Blekinge

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Blade Records

Tällä ruotsalaisorkesterilla on takanaan muutamia demoja sekä yksi demomateriaalista koostuva kokoelmalevy. Blekinge on siis yhtyeen debyyttipitkäsoitto, joka rullaa läpi vajaassa neljässäkymmenessä minuutissa.

Avausraita enteilee luvassa olevan kiekollisen verran tasapaksua, melodista black metalia kera folk-vaikutteiden. Vaikka tuttuja melodisen mustan metallin polkuja tallataankin, yhtye ottaa askeleita myös sivupoluille levyn edetessä. Orkesteri on loihtinut tarttuvia kappaleita, joissa melodiset elementit on toteutettu melko taidokkaasti. Mausteena käytetyt puhtaat ovat löytäneet paikkansa erinomaisesti.

Blekinge ei ole tuotoksena heikoimmasta päästä. Vaikka paikoitellen esiintyykin tiettyä tasapaksuutta. Materiaalissa on vastaavasti myös vaihtelua, eikä orkesteri myöskään mene sieltä missä aita on matalin. Istapp ei ole varsinaisesti keksinyt pyörää uudelleen, mutta lopputuloksena on silti kuuntelua kestävä teos, jolla lähes kaikki osaset loksahtelevat yhteen.

Suvi Merinen