INEVITABLE END: The Oculus

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Relapse Records

Jumalauta. Nyt tiedän miltä keskittymishäiriö kuulostaa. Ruotsin Inevitable End nykii ja sätkyttää toisella albumillaan katkokävelymetallin pahimpien perisyntien mukaisesti. Coresanoja hiipii mieleen väistämättä, eikä kuuntelukokemusta ole mitenkään helppo viedä eteenpäin. Useammankaan hampaiden kiilteitä kuluttaneen kuuntelukerran jälkeen ei levystä tahdo jäädä oikein mitään käteen. Poukkoilu ja epäjohdonmukaisuus ovat nousseet itseisarvon asemaan, eikä mikään levyn kolmestatoista kappaleesta muodosta järkevää kokonaisuutta. Hajanaisia, yhteen punomattomia langanpäitä jätetään puolestaan levälleen sadoittain. Kuunnelkaa vaikka Zenin tarpeettomat, tekotaiteelliset ja epäjohdonmukaiset piano-osiot, niin ymmärtänette mitä tarkoitan.

Jos levystä hyvää oikein hakemalla hakee, The Supreme Treacheryn raskasta introa voisi jopa kehaista, mutta tämäkin pieni toivon kipinä onnistutaan sammuttamaan jo reilun minuutin jälkeen. Oculus osoittautuukin harvinaisen turhaksi levytykseksi, jonka ei kykene antamaan kuulijalle juuri muuta kuin migreenin. Se on kuin kaksitoistakielinen nauhaton basso – täysin tarpeeton kapistus, jonka kuunteleminen tuottaa tuskaa kaikille muille paitsi ilmeisesti artistille itselleen. En tiedä kuka tästä voisi tykätä.

Markus Makkonen