INDIAN – Guiltless

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Relapse Records

Olipa harvinaisen hankala levy. Lättyä joutui pyörittelemään varsin pitkään että siitä pystyi muodostamaan mitään järjellistä sanottavaa. Chicagolaisviisikon anti ei toki ole mitäänsanomatonta, mutta kylläkin hankalaa tavaraa saada tällaiseen sanalliseen muotoon. Tai sitten sitä meni henkilökohtaisella tasolla tämän kanssa vain ihan jumiin.

Neljännellä albumillaan bändi jurnuttaa ja runnoo doomahtavaa sludgea viimeisen päälle raskaasti ja ahdistavasti. Lisukkeena on jonkin sortin droneilua, joka ehkä tästä tekikin vaikeasti lähestyttävän. Metelöinti on varsin kiukkuista ja kieroonkasvanutta, ja äänimaailma on välillä tosiaan ahdistavankin häiriintyneen oloista. Tietyissä fiiliksissä levy tuntui alkuun jopa luotaantyöntävältä ja se vaati kuuntelua todella moneen otteeseen ennenkö siihen pääsi edes vähän mukaan.

Vokaalipuolella pistellään menemään ajoittain black metal -tyylisesti ja särötetysti joka ei ainakaan kiukkuleveliä tiputa. Vokaalit toimivat läpi levyn yllättävän hyvin, mutta droneiluun ei löytynyt tarpeeksi hypnoottista draivia eli yksinkertaisemmin sanottuna potkivat ja hyvällä tavalla jumittavat riffit olivat harmillisen harvassa. Pari biisiä kulkee varsin mainiosti mutta kokonainen levy tuntui turhan raskaalta pommilta vaikka mittaa sillä ei ole kuin 40 minuuttia.

Levyn soundi ovat kirskuva mutta erittäin raskas, joten sillä saralla ei ole moittimista. Mutta se tärkein eli päähän jumahtavat biisit uupuvat.

Pienissä annoksissa ja pikku kaljoissa toimii kyllä, mutta kokonaisuus ainakin selvin päin on vähän liian ankara pala. Ja jos olet krapulassa, en suosittele.

Teemu Vähäkangas