ILIAC THORNS – It

904517_646647852028968_244833126_o
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Inverse Records

Iliac Thorns on vuonna 2010 perustettu Kotkalainen yhtye, joka tarjoilee ensimmäisellä kokopitkällä albumillaan melko tummanpuhuvaa ja räväkkää death metal -vääntöä, ehkä joissain kohdin jopa black metal -vaikutteilla. Pääosin kuitenkin mennään melko suoraviivaisessa ja kitaravetoisessa kuolorunttauksessa.

Levy on äänimaailmaltaan rujo, mikä tavallaan sopisi joko tietyn tyyppiseen brutaaliin death metaliin tai pelkistetympään black metaliin. Iliac Thornsin musiikki on kuitenkin jonkinlainen ristisiitos hieman melodisempaa ja kierompaa death metalia, eikä hieman suttuinen äänipuoli palvele levyn asiaa niin vahvasti. Itse biiseistä löytyy muutama ralli joiden melodisemmat säkeet jäävät hetkeksi päähän kummittelemaan, mutta suurempia tunteita ne eivät saa aikaan. Plussaa voi antaa laulusta, joka toimii välillä yllättävänkin hyvin.

It on hieman hiomaton, mutta toimiva paketti raakaa death metalia. Jos kappaleita ja tuotantoa olisi korjattu pykälän verran paremmaksi voitaisiin puhua jo kovasta debyytistä, mutta tällaisenaan se jää hieman vaiheeseen. Ihan tutustumisen arvoinen levy kyllä, mikäli tällainen death metal on nimenomaan se oma juttu eikä hieman viimeistelemätön fiilis haittaa.

Markus Mähönen