ID: EXORCIST: Under a Ton of Ice

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Droptone Productions

Reilut kymmenen vuotta kasassa ollut kotkalaisporukka julkaisee ensimmäisen kokopitkänsä. Ep-mittaisia levytyksiä he ovatkin tehtailleet jo viisi. Kokemusta on siis ehtinyt kertyä, ja kohtalaisen hyvin tämä kahdeksan kappaleen kokonaisuus kyllä pysyy kasassa. Uhoava, raskas ja selkeälinjainen metalli on homman nimi. Groovea ja thrash-vaikutteita löytyy, samoin aavistus melodeathia ja metalcorea. Alusta asti musiikki on helposti seurattavaa ja sen verran rokkaavaa, että kappaleiden voi kuvitella uppoavan tehokkaasti yleisöön livetilanteessa.

Negatiivisena puolena esiin nousee tietynlainen perusjunttauksen maku, keskisarjan rankkuutta yhdistettynä keskikastin vihaisuuteen siis. Mukavana vaihteluna tosin voisi mainita kappaleen Death of a Broken Man, joka raskaassa tunnelmoinnissaan yhdistää mainiosti repivää tuskaisuutta ja usvaisempaa pohdiskelevuutta. Soundipuolella iso miinus tulee virvelirummun heikosta pahvisesta napsunnasta, mikä häiritsee etenkin nopeammissa kohdissa. Vokalisointi on mukavan monipuolista ärjyntää, tosin parissa kohtaa käytetyt puhtaat vokaalit ovat melko vaisua määkimistä. Kitaraosasto taas toimii vaivattomankuuloisesti, joskin melodiset näppäilyt ovat välillä hieman innottoman kuuloisia. Yleisesti ottaen sanoisin, että bändi on parhaimmillaan raskaimmillaan ja rujoimmillaan, jolloin melodiset koukutkin kuulostavat kiehtovammilta.

Seppo Rautio