HYPOMANIE – Calm Down. You Weren’t Set on Fire

Hypomanie - Calm Down, You Weren't Set on Fire
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Valse Sinistre Records

Seuraavassa mietteitäni minulle entuudestaan tuntemattoman Hypomanien kolmannesta pitkäsoitosta. Kahta edellistä albumia kuulematta mitään vertailuja aikaisempiin en voi tehdä. Hyvin syntetisaattori ja kitaravetoista on hollantilaismiehen Calm Down. You Weren`t Set on Fire -niminen teos. Musiikki on lähinnä keskitempoista, Jori Sjöroosin sävellykset mieleentuovaa, instrumentaalia ja elokuvamaista kerrontaa. Tempot nousevat toisinaa nopeiksikin, mutta päällimmäisenä levystä jää seesteinen olotila. Joka tapauksessa todella miellyttävää kuultavaa näin kesäiltoina.

Vaimoani lainatakseni; ”En oikein vieläkään tiedä koska tässä biisi vaihtuu.” Kyseinen lausahdus voi antaa Hypomaniesta harhaanjohtavasti yksitoikkoisen käsityksen. Heleät kitarat ja tasaiset kompit eivät suinkaan puuduta, vaan luovat kuuden kappaleen kokonaisuuden, jota en ole kertaakaan jättänyt kuuntelematta loppuun. Myös se kertoo jotain taiteilijanimellä Selwin operoivan henkilön kokonaisuudenhallintakyvystä. On huomattavan tärkeää osata päättää mitä ei ota mukaan levylle, jonka kaikesta tuotetusta äänestä yksin vastaa. Albumin alussa ja lopussa on nopeammat kappaleet, mutta mielestäni Hypomanie on miellyttävimmillään niissä neljässä hillitymmässä väliin jäävässä elokuvan soundtrackia muistuttavassa raidassa.

 

Hannu Marila