HYPNOTIC – Lies

Hypnotic_Lies
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: demo

Kompaktisti kaksi kappaletta sisältävä kaakkoissuomalaisen Hypnotic-yhtyeen kolmas demo revittelee ihan mallikkaasti. Musiikillinen linja on tarttuva, reipas melodeath. Oikeastaan melodisuutta on hyvin reilusti ja yleisilme peräti radioystävällinen, jos siis ärjyntälaululla varustetusta musiikista sellaista voi sanoa. Ja nykyisinhän voi, kyllä ainakin silloin tällöin olen altistunut hetkeksi jollekin rokkikanavalle ja musiikille, jossa sellainen puolirankka huuto kulkee pullamössöriffien sekaan sujuvasti tuotettuna.

Mutta asiaan. Tällä demolla päähuomion vievät kitarat, joissa on samaan aikaan lämpöistä ja terävää otetta. Melko paljon riffeissä ammennetaan perinteisen heavyn kentältä ja lisäksi hieman thrashin herrasmiesmäisemmästä päädystä. Myös rumpali pääsee loistamaan parissa kohdassa eikä hänen toimintansa onneksi ole kovin yksitoikkoista. Vokalistin ääntely on välillä hieman pakotetun kuuloista uhoärjyntää mutta lajissaan ihan kelvollista. Kappaleista ensimmäinen, Lies, on reippaampi ja yksioikoisempi tapaus. Toisena kuultava In the Name of thy God taas luottaa maltillisempaan tunnelman kasvatukseen ja on toisaalta mielenkiintoisempi, tuoden hieman mieleen jonkin Hypocrisyn biisin. Ihan pätevä demo kyllä. Tämänkaltaisen melodisen mäiskeen ystävien kannattanee ottaa bändi tarkkailuun.

Seppo Rautio